Амортисьори

ТЪРСЕНЕ ПО АВТОМОБИЛ

1
2
3

евтини амортисьори на топ цени

 

Амортисьори на супер изгодни цени, огромен асортимент на световноизвестни марки производители на  амортисьори.

Обади се на 0899 53 50 50 и ще намериш твоите амортисьори на невероятна цена в рамките на няколко минути!

Свържи се с нас и ще получиш:

> Възможно най-добра ценова оферта с много варианти за избор;

> Компетентна консултация и помощ при избора;

> Технически характеристики и описание на продукта;

> Конкретен срок за доставка.

*Вземи и лично на място от магазина ни в същия ден!


 

Нека AR AUTO ви помогне да намерите частите, които отговарят за вашата кола, само с едно обаждане!

 


 

Марките, които предлагаме са: SACHS, MONROE, KAYABA, BILSTEIN и др.

 

   

   

   

 

 

Част от нашия асортимент:

 

АМОРТИСЬОРИ НА НИСКИ ЦЕНИ

Главната задача на качествените амортисьори е удържането на колелата в постоянен контакт с пътя и избягване на загубата на контрол над автомобила. При висока скорост автомобилът натежава назад, натоварва задните колела и разтоварва предните. След натискане на спирачката се наблюдава обратната картина. И в едната, и в другата ситуация би било идеално състоянието, когато автомобилът запазва нормалното си хоризонтално положение. Подобна е ситуацията и при маневриране, но тук натоварването не е по осите, а по страните на автомобила.

По тази причина автомобилните предни и задни амортисьори трябва да са колкото  може по-стабилни, за да преодолеят препятствието и да се върне автомобила на пътя, осигурявайки необходимото сцепление. Според съвременните тенденции, пружините или ресорите само поддържат теглото на колата. Цялата останала дейност поемат амортисьорите, като по-прецизен инструмент. Ето защо е важен правилният им избор, който можете да направите при нас с добро съотношение цени-качество.

ВИДОВЕ

Най-разпространени са два вида – хидравлични и газови амортисьори. В хидравличният амортисьор подтискането на вибрациите на еластичните елементи на окачването става с преливане на течност (обикновено масло) от един резервоар в друг и обратно чрез система от клапани. В газовите амортисьори също присъства течност, но тя е предварително подгрята до малък обем газ.

Почти всички газови амортисьори имат един класически недостатък. При неизбежното клатене въздухът разпенва маслото и създава въздушни ями в работата на амортисьора. Когато са налице интензивни вибрации се появяват въздушни балончета с ниско налягане, които не само, че намаляват ефективната работа на автомобилния амортисьор, но и бързо го изваждат от строя.

Този тип автомобилни части могат да бъдат разделени още на: задни и предни амортисьори, тип McPherson. McPherson е амортисьор с телескопична хидравлична достатъчно сложна конструкция. Според строежа си се разделят на еднотръбни и двутръбни.

Едни от най-разпространени са хидравличните двутръбни амортисьори. Състоят се от две тръби, поставени една в друга, външната от които се явява корпус, а вътрешната е запълнена с работна течност и разположено в нея бутало с клапани. Пространството между тръбите е запълнено с резервна течност за охлаждане и за компенсация при протичане, а също и с въздух за компенсиране на измененията в обема вследствие на температурно разширение. Поставят се на окачването на автомобила за спокойно и равномерно движение в условията на добри пътища. В нашият онлайн магазин можете да закупите наистина качествени и евтини амортисьори според вашите конкретни нужди.

КОГА АМОРТИСЬОРИТЕ СА НЕИЗПРАВНИ?

Колкото по-неизправни са вашите амортисьори, толкова по-дълго време колелото ще прекарва във въздуха, без контакт с пътя. По този начин се увеличава спирачния път, особено на натоварен автомобил, намалява скоростта за безопасно завиване, възлите по ходовата част интензивно се износват. Неизправните предни / задни амортисьори се отразяват много драстично на системите ABS и Traction Control. Техните датчици са настроени да проследяват движението на колелата по земята, а не когато се въртят с голяма сила във въздуха. Най-важното е, че се влошава управляемостта на автомобила и той започва да се движи странно при промяна  на скоростта.

Когато амортисьорите са изправни, вибрациите и шума в автомобила са много по-малко. Състоянието им се отразява на всичко в автомобила. Лошите или прекалено евтини амортисьори влошават плавността на движение, спирането, завиването, изкачването и спускането, а всичко това лесно може да доведе до аварии поради увеличените вибрации. Самостоятелната проверка на изправността на един амортисьор е елементарна. Достатъчно е направите оглед и да определите има ли протичане на течност по корпуса, а след това интензивно да разклатите автомобила във всеки ъгъл подред, като се натисне силно по 3-4 пъти. Ако колата се люлее повече  и се чуват отчетливи почуквания, амортисьорът е повреден и трябва да се смени.

КОИ СА ПОДХОДЯЩИТЕ ЗАДНИ И ПРЕДНИ АМОРТИСЬОРИ?

Повечето производители на автомобили указват  кои са подходящите предни и задни амортисьори. Единственото, на което следва да обърнете внимание е дали ви харесва поведението на автомобила след смяната или не. Преди да поставите газови амортисьори трябва да се отчете, че те са много по-твърди от хидравличните. С тях поведението на колата на завои ще се подобри, но общият  комфорт ще се влоши. За движение по лоши пътища са подходящи маслените амортисьори, които можете да намерите в AR AUTO на ниски цени.