Биалетка

ТЪРСЕНЕ ПО АВТОМОБИЛ

1
2
3

Биалетки на супер изгодни цени, огромен асортимент на световноизвестни марки производители на биалетки.

Обади се на 0899 53 50 50 и ще намериш твоите биалетки на невероятна цена в рамките на няколко минути!

Свържи се с нас и ще получиш:

> Възможно най-добра ценова оферта с много варианти за избор; 

> Компетентна консултация и помощ при избора;

> Технически характеристики и описание на продукта;

> Конкретен срок за доставка.

*Вземи и лично на място от магазина ни в същия ден!


 

Нека AR AUTO ви помогне да намерите частите, които отговарят за вашата кола, само с едно обаждане!

 

 


 

Марките, които предлагаме са:  и други

 

  

 

Биалетки на достъпни цени

Биалетката е детайл от окачването на автомобила с относително малък размер. Тя свързва стабилизиращата щанга с предните или задните носачи на автомобила. Автомобилните биалетки са подложени на много големи натоварвания и подлежат на честа смяна. Благодарение на нея се повишава устойчивостта на колата по време на движение.

По принцип, тези части са с шарнири от едната или двете страни, с които се свързват с другите детайли от окачването. По-различни са всички биалетки на японските и френските коли, които се захващат по различен начин. Те са  различни, в зависимост от модела на колата. Могат да са симетрични и тогава лесно се използват от всяка страна. Ако шарнирите в краищата на една биалетка са поставени под различни ъгли, тя се нарича несиметрична. Несиметричните се монтират от конкретна страна на окачването. Биалетките се различават по своите размери, а според разположението си биват предни/задни, леви/десни.

Всяка биалетка е изработена  от стомана, пластмаса, или различни метали и сплави. Ако се повреди, по време на движение по неравен път, се чуват неприятни звуци в предната част на автомобила. Една от причините за повреда е износването на шарнирните връзки. Тогава се влошава сцеплението на колелата с пътя и се увеличава спирачният път. Всички тези фактори влияят отрицателно на управлението на автомобила. На всеки завой, водачът ще има усещането, че колата ще се преобърне. Ако се отпусне волана, колата тръгва на една от страните. Желателно е да се прави диагностика един път месечно. Ориентировъчно, повечето биалетки имат живот на експлоатация за около 20 000 километра пробег. За да се смени биалетка се изисква определен опит и обстановка, каквито предлагат автосервизите.

Конструкция

Всяка биалетка, предлагана от Ar Auto на изгодна цена, има централна част, представляваща прът с дължина от 5 до 20 сантиметра дължина от метал, пластмаса или сплави, на краищата на който са разположени точките за закрепване. Закрепването може да става с два шарнира, две втулки, шарнир и втулка, шарнир и резба. Закрепените със заварка шарнирни съединения се поставят под прав или друг ъгъл. На края на шарнирите има резба, с която биалетката се свързва с другите елементи, посредством гайки. Шарнирите на биалетката са защитени с херметически прашници, в които се намира смазка със средна гъстота за обезпечаване на работата при ниски температури. В конструкцията на някои от автомобилите се използват биалетки с едно шарнирно и едно по-просто закрепване.

Стабилизиращата щанга има издатък, на който се поставя края на биалетката с резба. Тази конструкция е въведена от гледна точка на надеждността в автомобила по време на дълги преходи. Всяка биалетка е елемент, който по време на авария може да влезе като стрела в кабината и да рани човека.  За да не се случи това, частите са конструирани така, че при катастрофа или друга авария да се чупят на точно определено място.  Това е причината този детайл да не се произвежда с по-голяма дебелина, въпреки че така срокът му на действие ще се удължи значително. Наскоро се появиха и пластмасови биалетки, които са по-леки от металните, но са със същата надеждност и срок на износването. Пластмасовият вариант е по-безопасен, защото при настъпил инцидент се разрушава напълно и не прониква в купето.

Тест за изправност на  биалетка

Тропането в предната част на автомобила и занасянето му на завоите не винаги е причинено от повредена биалетка. Затова трябва да се направи следния елементарен тест:
- завъртете колелата максимално в ляво или в дясно
-хванете с ръка биалетката в корпуса на колелото
-дръпнете с максимална сила биалетката във всички посоки
Ако има луфт или почукване, то проблемът е налице и износеният детайл трябва да се смени. Проверка може да се направи и на канала в сервиза. Необходимо е да се отвие долната гайка, да се освободи биалетката и да се провери движението в различни посоки. Ако шарнирите се движат свободно и се чува почукване, това е повод за смяна. Във всеки случай, тези проблеми не трябва да се подценяват защото със сигурност ще причинят проблем по време на движение.