Запалителни свещи

ТЪРСЕНЕ ПО АВТОМОБИЛ

1
2
3

 

Запалителни свещи на супер изгодни цени, огромен асортимент на световноизвестни марки производители.

Обади се на 0899 53 50 50 и ще намериш твоите запалителни свещи на невероятна цена в рамките на няколко минути!

Свържи се с нас и ще получиш:

> Възможно най-добра ценова оферта с много варианти за избор;

> Компетентна консултация и помощ при избора;

> Технически характеристики и описание на продукта;

> Конкретен срок за доставка.

*Вземи и лично на място от магазина ни в същия ден!
 

Нека AR AUTO ви помогне да намерите частите, които отговарят за вашата кола, само с едно обаждане!

 


 

Марките, които предлагаме са: BERU, NGK, BOSCH, DENSO,BREMI и др.

 

Запалителни свещи - каталог

Запалителна свещ – това е важен конструктивен елемент от системата на запалването. Тя е предназначена за непосредствено запалване на топлинно-въздушната смес в бензиновите двигатели с вътрешно горене. Възпламеняването на сместа става при прехвърчане на искра между електродите на свещта. Запалителни свещи се използват във всички типове системи на запалване: контактни, безконтактни и електронни.

Всички запалителни свещи се състоят от контактна пръчка и централен електрод, поместени в изолатор. Контактната пръчка осигурява съединяването на запалителната свещ с елементите на запалителната система – високоволтов проводник или индивидуална бобина за запалване. Съединението може да бъде от фланцев тип SAE или резбов М4. Най-разпространени са съединенията SAE. Централният електрод изпълнява ролята на катод.

Топли и студени запалителни свещи на ниски цени

В нашият онлайн каталог за запалителни свещи можете да подберете нужния продукт индивидуално за всеки конкретен двигател. Те биват топли и студени, в зависимост от величината „топлинно число“. Този параметър показва времето, за което свещта се запалва. Колкото по-голям е показателя, толкова по-бавно се загрява. Съответно – топлите свещи са с малко топлинно число, а студените – с голямо.

Трябва да се има предвид, че условията на работа на всички запалителни свещи през лятото и през зимата са различни. Като правило, всяка кола трябва да има два комплекта : студени за лятото и топли за зимата. Така през зимата е по-добре да се кара с по-ниско топлинно число, а през лятото – с по-високо. Топлите свещи са подходящи и, ако автомобилът често стои в задръствания. За дълги разстояния и за шофиране на високи скорости са подходящи студени модели.

Размерът на двигателя също влияе при избора на запалителни свещи. Колкото по-голям е двигателят, толкова по-студена трябва да е свещта. От друга страна, може да е топла за един двигател и студена за друг. 

От топлинното число зависи и температурата, при която свещите се самопочистват. 
Топлинните еквиваленти, изразени с помощта на този показател представляват измерване на средната температура на електродите в изолатора, съответстващо на натоварването на двигателя. Работната температура трябва да бъде в интервала от 400 до 859 градуса по Целзий. Температура над 400 градуса е нужна и за самопочистването на автомобилните запалителни свещи. При по-висока температура електродите допълнително се подлагат на въздействието на химически агресивни  съединения или се разрушават. Това може да се избегне, ако се използва подходящо за двигателя гориво и се следи за външния вид на тези елементи.

Между централния и страничните електроди на една запалителна свещ се поддържа определено разстояние – искров промеждутък, който трябва да е оптимален за конкретната запалителна свещ и да съответства на определен двигател. Размерът на искровия промеждутък зависи от размера и формата на централния електрод, от конструкцията на страничния електрод и от плътността на горивно-въздушната смес. Колкото по-голям е този промеждутък, толкова по-голяма е искрата и по-добре се възпламенява горивно-въздушната смес.

Характеристики

Към техническите характеристики се отнасят: диаметърът на резбата, дължината на резбата, искровият промеждутък и топлинното число.

Диаметърът по принцип е 14 мм. Според дължината на резбата, се делят на къси – 12 мм, средни – 19-10 мм и дълги – 25 и повече мм. Колкото по-мощен е двигателят, толкова голяма е дължината на резбата. Искровият промеждутък между електродите на различните видове запалителна свещ е между 0,5 и 2 мм.

Скалата на топлинното число е различна, според производителите на запалителни свещи. При някои марки, топлинните числа се увеличават от топли към студени свещи. При други – обратно, увеличението е от студени към топли. Някои производители изобщо нямат скала за топлинно число.

Характеристиките на предлаганите в нашия каталог запалителни свещи на изгодни цени се отразяват в типови обозначения с буквено-цифрови кодове, които се изписват върху продукта и нейната опаковка. И тези обозначения не са унифицирани и се различават в зависимост от производителя, но има таблици за сравнението им.

В зависимост от конструкцията си, животът на предлаганите от AR AURO запалителни свещи на изгодни цени е дълъг от 30 000 до 100 000 км пробег на автомобила.