Карета

ТЪРСЕНЕ ПО АВТОМОБИЛ

1
2
3

Карета на супер изгодни цени, огромен асортимент на световноизвестни марки производители на карета.

Обади се на 0899 53 50 50 и ще намериш твоите части на невероятна цена в рамките на няколко минути!

Свържи се с нас и ще получиш:

> Възможно най-добра ценова оферта с много варианти за избор;

> Компетентна консултация и помощ при избора;

> Технически характеристики и описание на продукта;

> Конкретен срок за доставка.

*Вземи и лично на място от магазина ни в същия ден!


 

Нека AR AUTO ви помогне да намерите частите, които отговарят за вашата кола, само с едно обаждане!

 


 

Марките, които предлагаме са: SKF, LOBRO, METELLI, GSP, JP GROUP, PASCAL и др.

 

Карета на кола на достъпна цена

Каре за кола – предназначено е да предава въртящото движение от една ос на друга, които са разположени под различен ъгъл. Нуждата от карета е възникнала още със създаването на първия автомобил. Механизмът е универсален метод за съединяване на два въртящи се вала. AR AUTO предлага всички видове каре на ниска цена – вътрешно, външно, каре кардан.

Външно и вътрешно каре за автомобил

Външните и вътрешни карета се монтират от двете страни на полуоската, като външното се намира от страната на гумата и свързва главината с полуоската. Вътрешно каре се монтира между полуоската и скоростната кутия.

Всички модели външно и вътрешно каре на кола наподобяват лагер и имат сачми, които се движат между две гладки повърхности. Тези карета могат да се разглеждат и като вид гъвкава връзка. Използват се в независимото окачване на предните кормилни колела, при условие че те също водят. По-рядко се срещат при автомобилите със задно предаване и то само в случаите, когато отзад също има независимо окачване.

Всяко едно от задните колела има, макар и ограничена, но несинхронизирана с другите колела възможност за придвижване по хоризонтална и вертикална плоскост, а това прави невъзможно използването на традиционните валове. Диапазонът на работния ъгъл на външното каре за автомобил е по-голям, отколкото на вътрешното, доколкото при завиване управляемото колело може да направи ъгъл от 50 градуса.

Работният ъгъл на вътрешно каре на кола не може да превиши 20 градуса. Затова за външните и вътрешните карета се използват различни типове шарнири. Към достойнствата на този вид карета може да се отнесе това, че в сравнение с аналогични механизми, не се наблюдава загуба на мощност при предаване на въртенето.

Другите плюсове са малкото тегло, относителната надеждност и лесната замяна в случай на повреда.  Недостатък е, че гумената защита се явява едновременно и контейнер за смазка. Автомобилните карета са разположени на такива места, където съприкосновението с мръсотия и различни предмети е постоянно и не да бъде предотвратено. Гумата лесно може да се скъса, а това няма как да се забележи веднага от водача, който да го смени навреме и напълни с нова смазка.

Каре кардан

Много по-сложно като устройство и с повече детайли е карето кардан. Карето е основен елемент на карданния вал, от което пряко зависи ресурсът на карданните предавки. Този детайл се среща във всеки автомобил и основното му предназначение е потушаване на карданното съпротивление и прехвърляне  на въртящия момент към колелата. Каре на кола тип кардан всъщност е кръстообразен шарнир, който осигурява съосността на въртящите се елементи. Той съединява две вилки, който влизат в състава на карданния шарнир. Краищата на вилките се прикрепват към четирите края на карето.

Освен това, карето на карданния вал дава постоянно подвижно съединения за баланс на автомобила на лош път. На най-голямо натоварване е подложено карето на товарните автомобили, доколкото  изпитва постоянен натиск от тежестта на превозваните товари. Едно каре на кардан се състои от кръстовидно тяло, гумен маншон за уплътнение, два лагера и заключващ пръстен.

Детайлът е достатъчно здрав, но понякога се налага да се смени. Механизмът обикновено се поврежда от камъни, които го удрят по време на каране по лош път.  Ако се кара с каре за кола с повреда, това може да причини по-голяма авария и да застраши живота на водача и пътниците в колата. По принцип каретата имат два проблема, които да доведат до излизането им от строя. Единият проблем е износването, а другият – частичното спиране. Износеното каре на кола дава вибрации на автомобила при определена скорост и на завои. Може да се установи и, ако се кара на малки кръгчета , тогава износените карета на автомобили щракат или пукат.

Ако се скъса маншонът и едно каре за автомобил прегрее, също се чува тракане. В този случай следва само маншона да се смени, а карето да се напълни с грес.

Купете качествено външно или вътрешно каре на изгодна цена от онлайн магазина на AR AUTO!