Кормилни накрайници

ТЪРСЕНЕ ПО АВТОМОБИЛ

1
2
3

 

Кормилни накрайници на супер изгодни цени, огромен асортимент на авточасти, световноизвестни марки производители на кормилни накрайници.

Обади се на 0899 53 50 50 и ще намериш твоите части на невероятна цена в рамките на няколко минути!

Свържи се с нас и ще получиш:

> Възможно най-добра ценова оферта с много варианти за избор;

> Компетентна консултация и помощ при избора;

> Технически характеристики и описание на продукта;

> Конкретен срок за доставка.

*Вземи и лично на място от магазина ни в същия ден!


 

Нека AR AUTO ви помогне да намерите частите, които отговарят за вашата кола, само с едно обаждане!

 


 

Марките, които предлагаме са: LEMFÖRDER, MONROE, DELPHI, TRW, FEBI, SWAG, MOOG и др.

 

     

 

 

Част от нашия асортимент:

В съвременните автомобили са внедрени различни системи на кормилно управление. Те могат да се различават както в детайлите си, така и в устройството си, но всяка система на кормилно управление вкючва кормилни накрайници.

Автомобилният кормилен накрайник е елемент на кормилното управление. Този детайл на кормилната система изпълнява много важна функция - обезпечава подвижността и завиването на гумите на автомобила под необходим ъгъл. В основата на неговата работа е шарнираното съединение.

Един кормилен накрайник страда най-много от влагата, замърсяването и лошите пътни настилки. Мърсотията и влагата могат да повлияят  особено когато маншонът на кормилния накрайник е скъсан. Затова се препоръчва маншоните да се оглеждат по-често, за да може навреме да се забележат евентуални повреди по тях. Kачественият вътрешен кормилен накрайник се експлоатира средно около четиредест хиляди километра пробег. Накрайникът се изработва като шарнирен елемент, тъй като е в постоянно движение.

В зависимост от типа и особеностите на всяка кормилна уредба се срещат четири до шест кормилни накрайнци. Кормилният накрайник се състои от осем части.

  1. Корпус, който е вграден на полуос;
  2. Шарнирен болт;
  3. Подплата, в повечето случаи изработена от тефлон, който е предназначен да фиксира и стяга движението на шарнирния болт;
  4. Капачка (която покрива корпуса), чиято функция е да предотвратява попадането на замърсявания;
  5. Маншон от неопрен, който защитава механизма от странични предмети откъм болта;
  6. Скоба, с помощта на която се фиксира маншона;
  7. Пружина, с която маншона е закрепен към корпуса;
  8. Гайка за шарнирния болт.

Практически всички кормилни какрайници, независимо от тяхната цена имат еднаква конструкция. Различават се преимуществено със своите размери и материали, от които се произвеждат детайлите.

Неизправности на кормилни накрайници

Неизправности на кормилни накрайници се срещат рядко, ако в автомобила са монтирани нови детайли. Новите накрайници нямат никакъв луфт, защото направената от тефлон подплата фиксира в корпуса шарнирния болт максимално плътно. Но в процеса на експлоатация подплатата постепенно се износва, поради което болтът започва да се движи все по-свободно. Това довежда до появяването на луфт, който от своя страна крайно негативно влияе на качеството на управление на автомобила.

Ненавременната смяна на захабен вътрешен кормилен накрайник довежда до повреди на частите на кормилната уредба. При забелязване на дори малки признаци на захабени кормилни накрайници е необходимо те да се профилактират от специалист и при нужда заменят с нови. При неглижиране на подобни признаци е възможно по време на движение да възнике авария на кормилното управление, а това от своя страна крие висок риск от пътен инцидент.

Сигнали за повреден кормилен накрайник

Проверката на кормилни накрайници трябва да бъде направена веднага след като забележите влошаване на качеството на управление на автомобила. Ако ви се струва, че по-трудно управлявате волана, това може да бъде признак за захабен или повреден накрайник. Друг сигнал е появяването на глух шум при завиване. Също така, симптом може да бъде осезаемо отдръпване на волана дори при малки пътни неравности. В случай, че забелязвате някои от тези симптоми, е необходимо да се обърнете към специализиран сервиз за преглед.

Следва да се отбележи, че първичен oглед може да направите и сами, ако наблизо няма сервиз или специалист. Това ще ви помогне поне да определите къде е проблемът. Ако вашият кормилен накрайник е захабен, то вие ще забележите луфт. Освен луфта, трябва също да се провери дали маншоните са цели и дали са здраво закрепени самите накрайници. На някои модели автомобили кормилните накрайници се ремонтират, като може само да се смени подплатата и да се монтират обратно. Но в повечето случаи тези части се заменят с нови и не подлежат на ремонт.

Поради лошото качество на нашите пътища автомобилният кормилен накрайник се счита за консумативни авточасти. Затова периодичната им профилактика и съответно замяна е задължение на всеки съвестен собственик на автомобил.

 

В онлайн магазин за авточасти AR AUTO ще намерите точния модел кормилен накрайник на невероятно изгодна цена - свържете се с нас за безплатна консултация.