Лагер главина

ТЪРСЕНЕ ПО АВТОМОБИЛ

1
2
3

 

Лагер главина на супер изгодни цени, огромен асортимент на световноизвестни марки производители на главини.

Обади се на 0899 53 50 50 и ще намериш твоята лагер главина на невероятна цена в рамките на няколко минути!

Свържи се с нас и ще получиш:

> Възможно най-добра ценова оферта с много варианти за избор;

> Компетентна консултация и помощ при избора;

> Технически характеристики и описание на продукта;

> Конкретен срок за доставка.

*Вземи и лично на място от магазина ни в същия ден!


 

Нека AR AUTO ви помогне да намерите частите, които отговарят за вашата кола, само с едно обаждане!

 


 

Марките, които предлагаме са: SACHS, MONROE, KAYABA, BILSTEIN  и др.

 

Част от нашия асортимент:

 

Лагер главина - това е детайл, част от окачването на автомобила, който обезпечава закрепването и свободното въртене на колелото. По тази причина е подложена на екстремно натоварване от големи температурни амплитуди, различни влияния на околната среда и ударите при пропадане на колелата в дупки. Спирането на автомобила също е възможно, благодарение на главината, тъй като на нея са закрепени спирачният барабан или диск.

В съвременните автомобили, използващи електронна система за контрол на движението, използват главина, за да разполагат в нея различни датчици или импулсен диск. Тя надеждно удържа диска на колелата, изпълнява функцията на основа, за която се закрепват работни части от спирачната система, позволява на  колелата да се въртят, задържа всички възли на полуаксидата и елементите от ABS системата.

Работата на главината се основава на лагери, които поемат както радиалните, така и аксиалните натоварвания, които се предават на главината от колелата.   Колелото трябва да се връща без луфтове, с допустим шум и минимално триене. Всяка лагер главина се състои от лагери, сензори и уплътнения, разположени в корпус. Тя е важна за удобството в купето, за антиблокиращата система, за разхода на гориво и др.  Конструкцията на главините се е променяла заедно с промените в конструкцията на купето и увеличаването на средната скорост на автомобила, за да достигне подходяща за експлоатация, по-надеждна и по-лесна за ремонт форма.

Видове и устройство 

  1. Главини на водещи неуправляеми автомобилни колела

Те се поставят на задните водещи оси на товарните автомобили и на леките коли със задно предаване. Такава лагер главина е здраво свързана с полуаксидата на задвижващата ос, като връзката се осъществява с помощта на фланец. Фланецът редуцира въртящия момент, който се предава на главината от полуаксидата, а от там – на колелото.

  1. Главини на задвижвани неуправляеми колела

Поставят се на задните колела на леките автомобили с предно предаване

  1. Главини на водещи управляеми колела

Поставят се на предните колела на колите с предно предаване. Устройството на главината е като тази, която се поставя на задните колела, като в този случай се осигурява възможност за отклонение на колелата под ъгъл. Предаването на въртящия се момент става посредством шарнири.

  1. Главини на задвижвани управляеми колела

Използват се за предните колела при автомобили със задно предаване.

Независимо от типа главина, фиксирането ѝ на корпуса става по един и същи начин – с помощта на две гайки и заключваща шайба. Така автомобилната главина се разполага на лагерите с минимално усилие. Състоянието на гайките и силата на затягането им играе голяма роля в нормалната работа на всяко колело и за безопасността на автомобила. Фиксирането и работата на главината става с помощта на лагери. Днес се срещат най-често два варианта:

  • Поставяне лагер на главина на два радиално контактни конусни ролкови лагера, обърнати на различни страни и разположени на известно разстояние един от друг. Това е класическо решение за много леки и товарни автомобили.
  • Поставяне на двуядрен радиално контактен лагер за главина от затворен тип. Това е по-съвременно и по-скъпо решение за леки автомобили. 

Лагерите трябва да работят в смазка и да са защитени от негативните въздействия на обкръжаващата среда, затова от външната страна главините на леките автомобили се закриват с капачки. От вътрешната страна лагерите също са защитени. Сама по себе си, главината е достатъчно здрав детайл, който много рядко се чупи. Възможно е да се изкриви или счупи при силен удар от катастрофа. 

При нормални условия на работа, един лагер за главина подлежи на смяна само в случай, когато не може да се извади или резбата за съединение с болтовете или шпилките е износена. Ако вашата главина има подвижни лагери, то срокът на експлоатацията ѝ е практически неограничен. Няма точни указания на колко километра пробег се сменят главините и такова решение се взима за всеки конкретен автомобил при ремонт или технически преглед.

 

В магазин AR AUTO можете да закупите желаният модел лагер главина на винаги ниски цени!