Накладки

ТЪРСЕНЕ ПО АВТОМОБИЛ

1
2
3

Спирачни накладки на супер изгодни цени, огромен асортимент на световноизвестни марки производители на спирачни накладки.

Обади се на 0899 53 50 50 и ще намериш твоите накладки на невероятна цена в рамките на няколко минути!

Свържи се с нас и ще получиш:

> Възможно най-добра ценова оферта с много варианти за избор;

> Компетентна консултация и помощ при избора;

> Технически характеристики и описание на продукта;

> Конкретен срок за доставка.

*Вземи и лично на място от магазина ни в същия ден!


 

Нека AR AUTO ви помогне да намерите частите, които отговарят за вашата кола, само с едно обаждане!

 


 

Марките, които предлагаме са: TRW, ATE, FERODO,BREMBO, DELPHI, TEXTAR, BOSCH и др.

 

    

 

Част от нашия асортимент:

 

Когато се замислим за спирачната система на автомобила, първите части, за които всеки се сеща, са изключително важните спирачни накладки. Те са и най-често заменяемите части от спирачната система, тъй като са отговорни за генерирането на огромно количество триене и сила, които всъщност спират автомобила, когато натиснете педала на спирачката.

Кои са подходящите спирачни накладки за моята кола?

От какъв материал да бъдат спирачните предни или задни накладки на колата може да прецените съобразявайки следните фактори: пътувате ли често, на дълъг път или в градки условия, какъв е стилът Ви на шофиране, климатични условия. За нормално ежедневно шофиранев градски условия, полуметалните модели са добро решение.В случай, че се налага да смените вашите накладки с нови, има няколко показателя, на които да обърнете внимание.

Металния стържещ звук може да е сигнал за това, че вашите задни / предни накладки са износени. Освен на звуците, обърнете внимание на стабилността на автомобила при спиране. Леко тресене и вибрация може да е признак за неравномерно износване, което би довело до лошо спиране. Разгледайте разнообразието от накладки на ниски цени в АR-AUTO.NET. При нас ще намерите модели от водещи марки като Trw, Ate, Brembo, Ferodo, Delphi и други.

Как да съхраня за по-дълго време автомобилните накладки?

Всички автомобилни производители дават предписания за периода на смяна на накладките. Спазвайте стриктно тези предписания и следете за странични сигнали за повреда и износване. Ако не искате да съкратите живота на вашите задни и предни накладки преждевременно, можете да опитате да спазвате тези три прости правила:

  • Шофирайте бавно. Бързата скорост и внезапните спирания са главния фактор за бързно износване.
  • Претоварената с багаж кола естествено има нужда от повече усилия да спре, респективно, натоварва се спирачната система.
  • Поддържайте винаги нивото и чистотата на спирачната течност.
  • Щадете новите накладки и спирайте внимателно известно време докато „слегнат“.

В нашият онлайн магазин можете да намерите спирачни накладки от производители като Brembo, Ate, Trw, Delphi и Ferodo - поръчайте сега и се възползвайте от нашите изгодни цени!

Задни и предни накладки на достъпни цени

Автомобилните задни и предни накладки са важен елемент от спирачната система. Точно от тях зависи ефективността на работа на спирачките. Добрите и правилните накладки не просто дълго и надеждно ще изпълняват функциите си, но и ще съхранят спирачния диск или барабана цели и невредими.

Има различни видове спирачни накладки на разнообразни цени от производители като TRW, ATE, BREMBO, FERODO и DELPHI. Най-важният им детайл е фрикционната накладка с основна задача - да получи необходимата сила на триене в процеса на спиране и да обезпечи стабилност на коефициента на триене при промяна в скоростта на въртене на спирачния диск и налягането в системата.

Доколкото става дума за материала, а не за конструкцията и дизайна , независимо дали са предни или задни накладки, фрикционните смеси са много и всеки производител има свои съставки, които могат да бъдат 15 и повече като брой.

Всяко изменение на състава на автомобилните спирачни накладки може съществено да измени качествата им. Основната съставка е армиращия компонент, от него зависи здравината, термоустойчивостта и стабилността на детайла. Така накладките биват азбестови, безазбестови и органични (на основата на органични влакна). Производителите на среден клас автомобили обикновено използват смеси от органични и неорганични влакна, като балансират между коефициента на триене, здравината и крайната цена на накладката.

Най-съвременните фрикционни материали се изработват от органични влакна. Тези накладки имат най-добрите спирачни свойства и именно тях използват в болидите на Формула 1. Спирачните накладки трябва да могат и добре да се охлаждат, но за разлика от дисковете, те не трябва да пропускат топлината през себе си.

Когато се нагряват, те задължително нагряват и спирачните цилиндри, а те, от своя страна, нагряват спирачната течност. Когато течността кипне, спирачките престават да работят с всички, произтичащи от това последствия. Ето защо е толкова важно да се обезпечи топлинната бариера между фрикционните накладки и металната основа на спирачните накладки.

Натоварване на предни и задни спирачни накладки

При спиране, предните спирачни накладки изпитват основното натоварване и затова те се износват по-бързо от задните. Вярно е твърдението, че докато се износят спирачните задни накладки, 3 пъти се сменят предните. Много производители поставят специални устройства на предни и задни накладки, които предупреждават за износването на компонента. Устройствата биват механични и електронни. В първия случай накладките започват неприятно да скърцат, а във втория – излиза индикация на таблото.

При смяна на накладки е най-добре да се сменят всичките или поне по двойки – на двете задни колела или двете предни. Ако се сменят само на едно колело, то ще спира различно от останалите и колата може да загуби управление.

Стабилност

В много случаи на предните и задните оси на автомобила се поставят различни спирачни механизми. Тайната е в това, че на осите им трябва различно ефективно спиране. Днес на много леки и лекотоварни автомобили се поставят дискови механизми на предната ос и барабанни на задната. Спирачните накладки в тези системи са различни и по технология на производство, и по набора на компонентите на фрикционната композиция. Те трябва да могат правилно да си взаимодействат, да имат съгласуване на фрикционни характеристики.

Ако се появи проблем с колелата на предната ос, се нарушава управлението на колата, а ако излязат от строя колелата на задната ос, колата губи устойчивост. Затова ефективността на спиране на всяка от осите трябва да се намира строго в своите параметри на работа, като основа за безопасността на шофиране. Коефициентът на триене зависи от налягането между накладката и диска или барабана, от скоростта и от температурата.

По-стабилни са дисковите спирачни механизми. Те губят ефективността си в много по-малка степен и не е страшно, ако на повърхността им попадне вода, масло или друго замърсяване. Накладките на барабанните спирачки са много по-капризни и се случва целият механизъм да престане да работи след форсиране на автомобила. При интензивно използване на спирачките, ефективността на спиране на всяка ос на автомобила се променя, при това непропорционално и така много лесно може да се наруши взаимодействието на предните и задни механизми.

При нас можете да намерите голямо разнообразие накладки на супер цени от доказани производители като Ате, Брембо, Делфи и Феродо.