Носачи

ТЪРСЕНЕ ПО АВТОМОБИЛ

1
2
3

Носачи на супер изгодни цени, огромен асортимент на световноизвестни марки производители на носачи.

Обади се на 0899 53 50 50 и ще намериш носачи за твоя автомобил на невероятна цена в рамките на няколко минути!

Свържи се с нас и ще получиш:

> Възможно най-добра ценова оферта с много варианти за избор;

> Компетентна консултация и помощ при избора;

> Технически характеристики и описание на продукта;

> Конкретен срок за доставка.

*Вземи и лично на място от магазина ни в същия ден!


 

Нека AR AUTO ви помогне да намерите частите, които отговарят за вашата кола, само с едно обаждане!

 


 

Марките, които предлагаме са: SACHS, MONROE, KAYABA, BILSTEIN и др.

 

 

Част от нашия асортимент:

Носачи на изгодни цени

Носачи - това са детайли от автомобила, които осигуряват връзката между колелата и шасито Те са отговорни за вертикалното движение на колелата – нагоре-надолу, без това да се отразява на купето или на пътниците. В зависимост от конструкцията на окачването, има различни видове носач на кола според броя на точките на закрепване. Също така, се разделят и според ъгъла, под който се намират спрямо движението на автомобила.

По тези параметри се различават надлъжни и напречни носачи. Най-често, при независимото окачване се срещат А-образни или още триъгълни видове, прави носачи с две точки на закрепване и Н-образни, състоящи се от  два прости носача с общ мост. Триъгълните могат да работят както в надлъжно, така и в напречно положение.

Конструкторите на съвременните автомобили все по-често използват схеми с много носачи, които гарантират идеалната кинематика на колелата, добро управление и превъзходна устойчивост. Така носачите на предното окачване се грижат не само за удържането на колелото, но и за комфорта на придвижване.

КОНСТРУКЦИЯ

носач на кола на топ цениНосач на кола - представлява излят продълговат детайл от стомана или по-лека сплав с надлъжни ребра. В зависимост от инженерното решение на окачването, конструкцията му може да варира. 

Конструкцията на триъгълният носач възниква в процеса на създаване на опростено окачване за евтини автомобили. Със своите три точки на закрепване, триъгълният вид може да работи както в напречно, така и в надлъжно направление. Тази конструкция създава възможност да се използват по-малко детайли в окачването и да се намали неговата цена.

АЛУМИНИЕВИ НОСАЧИ

Volkswagen и Subaru са първите, които се отказват от стоманени носачи още през 90-те години и ги заменят с модели от по-леки сплави. Носачите от алуминий днес са предпочитани за повечето големи производители на автомобили и са най-често срещаният вид за европейските коли, обаче имат и някой слаби страни.

На първо място качеството на материала не може да се сравни с качеството на стоманата. При всички случаи, алуминиевите модели се износват много по-бързо и се налага смяна при сравнително високи цени на услугата. При почти всички алуминиеви носачи се изважда втулката. Обикновено се чува шум, идващ изпод автомобила. Алуминиевите видове причиняват вибрации на гумата по време на движение, изкривяване на гумата, както и отделянето на гумата от метала, често повреждане поради сложната система на шасито. Така се намалява комфорта и безопасността на водача и пътниците. От друга страна, за разлика от стоманените, алуминиевият носач не подлежи на корозия.

ПРОБЛЕМИ

Силен удар или пропадане на колелото в дълбока яма при висока скорост, са само част от причините за повреждане на автомобилните носачи. Постепенното износване на съседните елементи също може да разруши тези части. Във всеки случай, носачите се сменят, а не се ремонтират. Признаци за неизправност са скърцане, стържене или почукване в окачването при всяко вертикално преместване на шасито. Лесно може да се видят причинените дефекти по един носач.

СРОК НА ГОДНОСТ НА НОСАЧИТЕ

Ресурсът на окачването се определя изцяло от степента на външно въздействие. Тук влизат натоварването, състоянието на пътищата и маниерът на шофиране. Наличието на сол и други химически елементи, разпръснати по пътищата през зимата, причиняват корозия по всички метални елементи на автомобилите, включително и на носачите. Доколко всяка от тези причини ще има отрицателно въздействие зависи от грижата на водача да проверява често ходовата част на колата, да почиства и да смазва съответните елементи.

Ако колата се поддържа, стоманените носачи, които можете да закупите от AR AUTO на атрактивни цени, имат живот за около 100 000 км. пробег. В много от моделите на новите леки автомобили, частите са изработени от по-леки сплави. Това се отразява на качеството на носачите,те са много по-уязвими и издържат по 50-60 000 км. пробег. Опасностите, грозящи автомобилите, ако тези важни елементи не се сменят своевременно, са неустойчивост и лоша управляемост.

Повреденият носач на кола се движи в погрешна траектория и наранява и околни детайли, което вече води до един много по-сложен и по-скъп ремонт на колата. Другият сериозен проблем, който неизправните носачи могат да причинят е силното износване на гумата и отново лоша управляемост на цялата кола.