Пистов ремък

ТЪРСЕНЕ ПО АВТОМОБИЛ

1
2
3

 

Пистови ремъци на топ цени, огромен асортимент и гаранция за качество с доказан произход на продуктите.

Обади се на 0899 53 50 50 и ще намериш твоя пистов ремък на невероятна цена - бързо, лесно и изгодно!

Свържи се с нас и ще получиш:

> Възможно най-добра ценова оферта с много варианти за избор;

> Компетентна консултация и помощ при избора;

> Технически характеристики и описание на продукта;

> Конкретен срок за доставка.

*Вземи и лично на място от магазина ни в същия ден!

  

Нека AR AUTO ви помогне да намерите частите, които отговарят за вашата кола, само с едно обаждане!

 


 

Марките, които предлагаме са: INA, GATES, CONTITECH, BOSCH и др.

 

Пистов ремък - какво представлява?

Пистов ремък - използва се за обезпечаване на работоспособността на няколко системи в автомобила. В зависимост от марката, модела и годината на производство на автомобила, този ремък задвижва генератора, климатика и помпите. Названието „пистов“ идва от наличието на специални улейчета въху работната повърхност на ремъка, които приличат на малки писти. Те са необходими за повишаване на сцеплението на ремъка с ролките по време на работа. За различните автомобили количеството на малките писти върху този ремък са различни, в зависимост от ролките на всеки.

В зората на автомобилостроенето, вместо пистов ремък, се е използвал един дълъг ремък. Той е бил по-дебел, а от вътрешната си страна, с която се е свързвал с ролката на генератора, е бил във формата на клин. Тези ремъци са имали доста кратък срок на експлоатация. Много често се е налагало да се затягат, за да не се хлъзгат и изскачат от ролките. Страничните му части са били подлагани на бързо износване и той много бързо пропадал навътре и след това се  късал. В автомобилите до 90-те години се вграждаха къси, малки ремъчета – за генератора - отделно, за помпите – отделно и за климатика – също. 

пистови ремъци размериПоследните тридесет години се започна да се използва в системата само един пистов ремък, който да управлява наведнъж няколко ключови възела. Поради ограниченото монтажно пространство в някои модели автомобили, пистовия ремък се използва от двете му страни -  и от пистовата, и от гладката му част. Един такъв съвременнен пистов ремък се предлага на достъпна цена и обезпечава работоспособността на мощен генератор, който захранва автомобилната бордова електроника и други електрически устройства в автомобила.

Пистовият ремък предава енергията от ролката на коляновия вал на останалите ролки. Това са ролките на генератора, компресорът на климатика и на помпите. В ремъчната система на пистовия ремък присъстват също така паразитна ролка за пистов ремък, обтегач за пистов ремък и обтяжна ролка. Тези ролки са вградени, за да подават оптимален маршрут за движение на ремъка, както и за отстраняване максимално на неговите работни колебания. Пистовият ремък е специално приспособен за тежка работа и качествено предаване на въртящия момент повече от 350 Nm.

Неизправности

Дори много качествени пистови ремъци с различни размери са подложени на експлоатационно износване, което директно влияе на безопасността на вашето возене. Затова е нужно внимателно да се следи неговото състояние, за да не се пропусне момента на неговата смяна. При проверката трябва да се обърне внимание на:

1) външния вид на вашия пистов ремък

2) степента на замърсяване – да няма следи от мърсотия и гориво-смазочни материали на ремъка, както и на ролките.

На периодични проверки трябва да се подлага не само ремъкът, но също така и останалите ролки, които, поради постоянно налягане се износват, което вклияе на силата на натягане на ремъка и на качеството на неговата работа. Състоянието на ремъка и механизмите, които той завърта заслужава да се проверява на всеки 15 000 изминати километра.

При износени пистови ремъци могат да се чуват странични шумове около двигателя, по-често силно свистене, особено при потеглянето. Това е верен признак за предстоящо скъсване на ремъка. Специалистите дават препоръки един пистов ремък да се сменя на всеки петдесет хиляди километра пробег. Когато дойде време за смяна на ремъка е добре заедно с него да смените и ролковата система на пистовия ремък. 

Плюсове на съвременните пистови ремъци

  1. Съвременните пистови ремъци имат дълъг екплоатационен живот.
  2. Те издържат на високо натоварване, много по-рядко се откачат.
  3. Много по-рядко се налага да се обтягат, защото в съвременните автомобили има обтегачи.
  4. Работят плавно и могат да работят с високи скоростти.
  5. Могат да се използват в сложната система на автомобила с възможност за обратно сгъване.
  6. Могат да работят в системи с непаралелни валове.
  7. Голямо КПД в сравнение с обикновен клинов ремък.
  8. Съвременните материали ги правят по-устойчиви, не само към температурните промени по време на работа, но и на атмосферните колебания.
  9. Като цена са два пъти по-скъпи от обикновените клинови ремъци, но се използват за пет пъти по-дълъг период от време.

 

AR AUTO предлага пистови ремъци с различни размери на много изгодна цена.

Поръчайте онлайн или по телефона.