Подгревни свещи

ТЪРСЕНЕ ПО АВТОМОБИЛ

1
2
3

Подгревни свещи за дизел

Свържи се с нас и ще получиш:

> Възможно най-добра ценова оферта с много варианти за избор;

> Компетентна консултация и помощ при избора;

> Технически характеристики и описание на продукта;

> Конкретен срок за доставка.

*Вземи и лично на място от магазина ни в същия ден!

 

Подгревни свещи на супер изгодни цени, огромен асортимент на световноизвестни марки производители на подгревни свещи.

Обади се на 0899 53 50 50 и ще намериш твоите свещи на невероятна цена в рамките на няколко минути!

 


 

Нека AR AUTO ви помогне да намерите частите, които отговарят за вашата кола, само с едно обаждане!

 


 

Марките, които предлагаме са: BERU, NGK, BOSCH, DENSO, BREMI и др.

 

ПОДГРЕВНИ СВЕЩИ ЗА ДИЗЕЛ НА НИСКИ ЦЕНИ

При някои коли от голяма важност са качествените подгревни свещи, които можете да закупите от AR AUTO на супер цена. Дизеловият двигател се отличава от карбураторния. Често може да се чуе, че в дизела горивото се възпламенява от компресията, но тази формулировка не е съвсем точна, защото в нея е пропуснат изключително важния промеждутъчен етап. При движението на буталото от долната мъртва точка до горната, се компресира не гориво-въздушната смес като в бензиновите двигатели, а само въздух. Въздухът се нагрява до температура 700-900 градуса и горивото, което се впръсква в цилиндъра в самия край на компресирането не се възпламенява от компресията, а от съприкосновението с нагретия въздух. Всичко това работи без проблем, когато двигателят се е загрял до работна температура.

Какво се случва при пускане на двигателя, когато  температурата на въздуха в цилиндъра не се различава много от тази на улицата? Особено през зимата, дори и при много висока степен на компресия, буталото не може да превърне минус 10 градуса в плюс 700. Ето тук на сцената излизат задължителние подгревни свещи за дизел, които не запалват, а загряват. Подгревните свещи представляват нагревателни елементи. За времето от 7 секунди за свещи на най-ниските цени, до 2 секунди за най-скъпите, скритата в свещта спирала нагрява окръжаващия въздух до 1000 градуса.

ПРИНЦИП НА РАБОТА

Пускането на подгряващи свещи в дизеловия двигател става автоматично при завъртането на ключа в запалването. Продължителността на работата им зависи от датчика на температурата на двигателя. Когато турбодизелът се нагрее напълно, свещите се изключват. 

Ето какъв е процеса:

 1. При завъртане ключа на стартера, на една подгревна свещ се подава електричество.
 2. Когато на контролния панел светне лампата за свещите, през зимата е необходимо ключът за запалването да се задържи. Докато свети контролната лампа, автомобилните подгревни свещи топлят, когато лампата изгасне, двигателят може да се пусне със стартера.
 3. При пускане на двигателя със стартера и след 15-30 секунди работа на подгряващи свещи, може да се включи турбодизела.
 4. След пускането на двигателя със стартера, автомобилните подгревни свещи работят още 3 минути, за да обезпечат безпроблемна работа до пълното му загряване.

УСТРОЙСТВО НА ПОДГРЯВАЩИ СВЕЩИ

Свещите имат спирала-нагревател, която може да е открита или защитена с обвивка. Твърдата обвивка е пълна с керамичен прах, който е проводник на топлина. Подгревна свещ от открит тип вече почти не се използват. По принцип, тези елементи могат да служат до около 60 000 км. пробег, ако не се нарушават условията за експлоатация на дизеловия двигател. Частта може да излезе по-рано от строя заради повреда на нагревателната спирала. Ако в обвивката има пукнатина, в свещта  могат да проникнат влага и мръсотия. Рискови за експлоатацията на подгревните свещи са неправилният монтаж, електрохимическата корозия, която се появява с времето и несъответствието на модела с двигателя на автомобила.

ВИДОВЕ ПОДГРЕВНИ СВЕЩИ

 1. Подгревни свещи с една спирала

Моноспиралните свещи са конструирани така, че една спирала обезпечава както нагряването и ограничаването на максималната температура, така и определения срок на употреба. Тази конструкция съответства на изискванията на повечето двигатели, които се използват днес. Въпреки това, във връзка с иновациите в автомобилостроенето, моноспиралните свещи постепенно се заменят с такива с двойна спирала, които още по-добре регулират температурата.

 1. Подгряващи свещи за дизел с двойна спирала
  С използването на най-добри материали за изработване на спиралата, тези свещи могат да достигнат и да регулират оптималната за работа температура във всички фази на пускане на двигателя – преди пускането, в хода на пускането и скоро след пускането му.
 1. Подгревни свещи за дизел със спирала-нагревател
  Работната част на тези свещи се състои от спирала-нагревател, изработена от резистентен материал. При използването им за двигатели с тежко гориво със самовъзпламеняване от компресия с вихрова камера или с предкамера, те са разположени и работят така, както и останалите свещи. Използват се за облекчаване пускането на различни видове топлинни агрегати или за подгряване на въздуха във всмукателния тръбопровод на двигателя.

 

Можете да поръчате онлайн подгревни свещи за дизел на изгодни цени само с няколко клика на мишката!