Спирачен цилиндър

Сортирай по:

Няма намерени продукти

 

Спирачни цилиндри на супер изгодни цени, огромен асортимент на световноизвестни марки производители на спирачни цилиндри.

Обади се на 0899 53 50 50 и ще намериш твоя спирачен цилиндър на невероятна цена в рамките на няколко минути!

Свържи се с нас и ще получиш:

> Възможно най-добра ценова оферта с много варианти за избор;

> Компетентна консултация и помощ при избора;

> Технически характеристики и описание на продукта;

> Конкретен срок за доставка.

*Вземи и лично на място от магазина ни в същия ден!


 

Нека AR AUTO ви помогне да намерите частите, които отговарят за вашата кола, само с едно обаждане!

 


 

Марките, които предлагаме са: TRW, ATE, FERODO, TEXTAR, DELPHI, BOSCH и др.

 


 

 

СПИРАЧЕН ЦИЛИНДЪР НА ТОП ЦЕНА

Спирачен цилиндър на колелото - един от най-важните елементи в цялата спирачна система. Той преобразува налягането на течността в определена механическа сила, която въздейства на спирачните накладки.

РОЛЯ НА СПИРАЧНИЯ ЦИЛИНДЪР НА КОЛЕЛОТО

В момента на спиране, водачът натиска педала на спирачката и това усилие се предава на буталото на спирачната помпа. Буталото въздейства на спирачната течност, в следствие на което се задействат спирачни цилиндри. От тях излизат бутала, които притискат накладките към дисковете или барабаните. Всеки недостатък в спирачната система може значително да понижи ефективността на процеса на спиране. Това, на свой ред, ще доведе до нежелани последствия както за автомобила, така и за водачите.

Има един елемент, който в повечето случаи става става причина за неизправности при повечето видове спирачно цилиндърче и в последствие – на частично или пълно прекратяване на процеса на спиране. Това е спирачната течност. Срокът на експлоатация на един спирачен цилиндър е средно 80-100 000 км. пробег, но при по-екстремен стил на шофиране и сложни метеорологични условия е възможно преждевременно износване на механизма.

КОНСТРУКЦИЯ

Автомобилното спирачно цилиндърче представлява бутало в излят корпус. Под въздействието на спирачната течност, буталото натиска накладката. За по-качествено уплътнение се използва гумен пръстен. Много разпространени са буталата с хромово покритие, което ги предпазва от корозия. Специални, устойчиви на високи температури, гумени капачки защитават вашият спирачен цилиндър от попадане на прах и твърди частици.

ВИДОВЕ СПИРАЧНИ ЦИЛИНДРИ

Съществуват два типа спирачен цилиндър . Първият вид въздействат на накладки от барабанен тип – барабанен цилиндър. Вторият вид е бутало, което притиска спирачни дискови накладки – дисков цилиндър.

В зависимост от производителя, марката и модела на едно спирачно цилиндърче има множество негови разновидности, отличаващи се по срока си на действие, по типа и марката на автомобила и спирачната му система.

ПОВРЕДИ

Индикация за това, че вашият спирачен цилиндър трябва да бъде ремонтиран дават следните признаци:

  • Автомобилът не се движи праволинейно, след натискане на педала на спирачката.
  • Пада нивото на спирачната течност в резервоара.
  • Необходимо е по-голямо усилие при натискане педала на спирачката.
  • Шум от задните спирачки.
  • Наблюдава се петно от протекла спирачна течност под паркирал автомобил.

След продължителна експлоатация, всеки спирачен цилиндър е подложен на износване, а от попадналите странични вещества в спирачната течност, като вода и кислород, се появява и ръжда от вътрешната страна. Износват се уплътненията и възвратната пружина. Такива промени предполагат спешен ремонт или смяна. Другата причина за повреди в спирачен цилиндър е разхерметизирането. Това се вижда при външен оглед – остават характерни следи, има силна миризма и нивото на течността пада много бързо.

Има и проблеми, свързани с детайли, които работят непосредствено с цилиндъра. Ако при спиране, колата занася, проблемът може да е в заяло бутало. Детайлът може да е износен, счупен или спирачната течност да е замърсена. В случай, че детайлът трябва да се смени, не бива да се прави компромис с качеството и произхода на резервната част. Ако буталото заяжда от некачествена течност, цялата система трябва да се промие и да се налее нова течност. Разбира се, трябва да се отстрани и въздуха. Ако има протичане на спирачната течност от спирачен цилиндър, за което свидетелства и ниското ниво в резервоара, първото нещо, което трябва да се направи, е определяне мястото на протичане и смяна на всички негодни детайли.

Спирачни цилиндри се сменят по двойки – на двете колела. Проверката на цилиндрите веднъж годишно е добра практика, но при включване на светлинен индикатор за неизправност в спирачната система, прегледът и ремонтът са неизбежни.

Поръчайте спирачен цилиндър на изгодна цена от AR AUTO – нужни са само няколко клика!