Съединител

Сортирай по:

Няма намерени продукти

съединител на топ цена

Свържи се с нас и ще получиш:

> Възможно най-добра ценова оферта с много варианти за избор;

> Компетентна консултация и помощ при избора;

> Технически характеристики и описание на продукта;

> Конкретен срок за доставка.

                                        

 

Съединител на супер изгодни цени, огромен асортимент на световноизвестни марки производители на съединители.

Обади се на 0899 53 50 50 и ще намериш твоите съединители на невероятна цена в рамките на няколко минути!

 


Нека AR AUTO ви помогне да намерите частите, които отговарят за вашата кола, само с едно обаждане!


 

Марките, които предлагаме са: LUK, SACHS, VALEO, EXEDY, AISIN и др.

 

 

Част от нашия асортимент:

 

Съединител – защо е нужен и каква дейност изпълнява? 

Най-популярното определение е, че автомобилният съединител е нужен за да осигури плавно превключване на скоростите и да изключва двигателя. С негова помощ двигателят не се претоварва и детайлите му не се износват. Ако съединителят е изправен, колата винаги ще тръгва плавно и няма да има изненади при тръгване от светофар или превключване на скорост. От експертна гледна точка, това е важен конструктивен елемент от трансмисията на автомобила. Предназначен е за кратковременно отделяне на двигателя от трансмисията и плавното им съединяване при превключване, а също и за предпазване на елементите от трансмисията от претоварване и колебания.

Всеки съединител на кола се намира между двигателя и скоростната кутия. В зависимост от конструкцията и принципът си на действие, съединителите биват механични, електрически и хидравлични. Механичните предават въртящия момент за сметка на силите на триене. Хидравличните обезпечават връзката с помощта на течност, а електрическия съединител се управлява от магнитно поле.

Най-разпространен е механичният съединител, който можете да поръчате онлайн от нашия магазин на чудесна цена. От своя страна той бива еднодисков, двудисков и многодисков. В зависимост от състоянието на повърхностите на триене, съединителят е сух и мокър. В сухият модел се използва сухо триене между дисковете. При мокрия, дисковете работят в течност.

Съвременните автомобили са основно със сух еднодисков съединител. Конструкцията му включва маховик, феродов диск, притискателен диск, диафрагмена пружина и изключващ лагер. Маховикът се монтира на коляновия вал на двигателя. Той действа като водещ елемент на съединителя. В днешните автомобили се използва двукомпонентен маховик, който се състои от две части, съединени с пружина. Едната част е съединена с коляновия вал, а другата – с феродовия диск.

ПРИНЦИП НА РАБОТА

Когато натиснете педала за съединител на всяка кола, задвижващият механизъм премества вилката, която въздейства на лагера. Лагерът натиска диафрагмената пружина на притискателния диск. Диафрагмената пружина се огъва към маховика, а външният ѝ ръб освобождава притискателния диск. Предаването на въртящия момент от двигателя към скоростната кутия спира. Когато отпуснете педала, сцеплението на диафрагмената пружина привежда притискателния диск в контакт с феродовия и чрез него в контакт с маховика. Посредством силата на триене, въртящият момент се предава от двигателя на скоростната кутия

КОГА СЕ СМЕНЯ СЪЕДИНИТЕЛ

Това, което водачите трябва да знаят е, че трябва да се отнасят грамотно към своя съединител и да не го подлагат на преждевременно износване. При агресивно каране, този механизъм от автомобила получава извънредно натоварване, което със сигурност ще доведе до проблем и заплащане на тази цена.

Съединителят на автомобила не се сменя на определен пробег, а само тогава, когато се повреди. Често излиза от строя съединител на кола, която се движи много интензивно в града с чести спирания и тръгвания. В това отношение, колите, които се движат извън града са облагодетелствани. За евентуален проблем със съединителя сигнализира драскането, което се чува по време на смяна на скоростите и специфичната миризма на изгоряла пластмаса, която се появява в купето.

Има проблем, когато автомобилът започне да боксува или не се отлепва от място при опит за потегляне на по-висока предавка. Боксуването на съединител се получава, когато феродовият диск не приляга плътно до повърхността на маховика и притискателния диск при напълно отпуснат педал. В този случай оборотите на двигателя се повишават, но автомобилът бавно набира скорост по време на движение.

Когато съединителят не е изключен напълно – обратно, появява се трудност или невъзможност да се превключи предавка. Обикновено превключването е съпроводено от нехарактерно стържене, като педалът е напълно натиснат. Това показва, че усилията, предадени с помощта на педала са недостатъчни за изключване на съединителя. Често повредата е само в някой от елементите му, но е несериозно да се подмени само той, а не целия комплект съединител, макар и на малко по-висока цена.

Спирачни дискове на супер изгодни цени, огромен асортимент на световноизвестни марки производители на спирачни дискове.

Обади се на 0899 53 50 50 и ще намериш твоите дискове на невероятна цена в рамките на няколко минути!