Масло GM 10W40 – интересни факти и как да изберем

GM-10W40Масло за двигател GM 10W40

Моторното масло GM 10W40 е полусинтетична смазваща течност за бензинови и дизелови автомобилни двигатели. Маслото е всесезонно и гарантира високи смазочни характеристики и стабилност на свойствата си при високи температури. Има нисък вискозитет при отрицателни температури и обезпечава стабилно пускане на двигателя. Пази двигателя и неговите детайли чисти и ги предпазва от износване. Не наранява катализатора и поддържа ниско ниво на изхвърлени замърсяващи вещества.

Преимущества на GM 10W40 :

– Маслото покрива детайлите с надежден и стабилен филм, който удължава срока им на работа.
– Притежава стабилен вискозитет както при работа на автомобила в силни студове, така и в по време на летните жеги. Материалът отлично охлажда двигателя, когато е необходимо да се защити от прегряване и в същото време позволява лесното му пускане в ход в студено време.
– GM10W40 е моторно масло, устойчиво на окислителни процеси. Доколкото маслото може да не се окислява дълго време, предотвратява възникването на корозия по металните части на двигателя.
– Използването на маслото е напълно безопасно в транспортните средства, допълнително оборудвани със система на пречистване на изгорелите газове.
– Както твърди производителят, срокът на служба на моторното масло е увеличен и това носи допълнителна печалба за собственика на автомобила.
– GM10W40 е универсално смазващо вещество както за бензинови, така и за дизелови двигатели.

Технически характеристики на GM10W40:

– Коефициентът на кинематичния вискозитет е 11.1 мм2/с (ако температурата на двигателя надмине 100 градуса).
– Коефициентът на кинематичен вискозитет е 66.03 мм2/с, при температура 40 градуса.
– Ако работната температура на двигателя надвиши 222 градуса, има вероятност от възпламеняване на разходния материал и взрив на двигателя.
– Алкалният индекс е 9.6 мг КОН/г.
– Показателят на динамичния вискозитет при отрицателни температури е 5934 мПа (при -30 градуса).
– Показателят на замърсяване на разходния материал е около 0,48%.

На края на тази кратка статия искаме да Ви представим едно  видео относно свойствата  на маслото GM 10W40 и на какво да обърнете внимание при закупуването и преди да заплатите.

 

Related Posts

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × one =